Ciasto bardzo przyjemne w wykonaniu, wyrasta bardzo wysokie a podczas pieczenia roznosi się cudowny zapach. Oczywiście nie mogłam się oprzeć i spróbowałam jeszcze ciepłego - delikatne , mięciutkie, puszyste , rozpływające się w ustach. Przepis podpatrzony u Ewy
Strony
▼
czwartek, 21 maja 2015
wtorek, 19 maja 2015
Ciasteczka maszynkowe
Tradycyjne domowe ciasteczka, które wyciska się za pomocą specjalnej nakładki na maszynkę np. takiej nakładka
czwartek, 14 maja 2015
poniedziałek, 4 maja 2015
Jabłecznik z kisielem
Co prawda najlepsze szarlotki są z jesiennymi jabłkami ale kto powiedział , że nie można ich robić na wiosnę. Kruche ciasto a w środku nadzienie jabłkowe o delikatnym cytrynowym posmaku , posypane cukrem pudrem wyglądało by ładniej ale nie lubię przesłodzonych ciast :)