Ciasto bardzo przyjemne w wykonaniu, wyrasta bardzo wysokie a podczas pieczenia roznosi się cudowny zapach. Oczywiście nie mogłam się oprzeć i spróbowałam jeszcze ciepłego - delikatne , mięciutkie, puszyste , rozpływające się w ustach. Przepis podpatrzony u Ewy
czwartek, 21 maja 2015
wtorek, 19 maja 2015
Ciasteczka maszynkowe
Tradycyjne domowe ciasteczka, które wyciska się za pomocą specjalnej nakładki na maszynkę np. takiej nakładka
czwartek, 14 maja 2015
poniedziałek, 4 maja 2015
Jabłecznik z kisielem
Co prawda najlepsze szarlotki są z jesiennymi jabłkami ale kto powiedział , że nie można ich robić na wiosnę. Kruche ciasto a w środku nadzienie jabłkowe o delikatnym cytrynowym posmaku , posypane cukrem pudrem wyglądało by ładniej ale nie lubię przesłodzonych ciast :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)