Pyszne kakaowo czekoladowe ciasteczka , które najlepiej smakują jeszcze ciepłe gdy w środku znajduje się miękka czekolada
Składniki:
250 g mąki
140 g masła
100 g cukru pudru
2 żółtka
3 łyżki ciemnego kakao
tabliczka białej czekolady
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać żółtka i kontynuować ucieranie. Wsypać mąkę przesianą z kakao i dłońmi zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę.
Rozwałkować ciasto i szklanką wycinać z ciasta koła. Na połowie krążków ułożyć kostkę czekolady i przykryć drugim (brzegi zlepiamy za pomocą widelca).
uwielbiam czekolade w tych ciastkach to rozpusta :) mniam
OdpowiedzUsuńMmm, ta rozpływają się na języku czekolada... Pycha! :)
OdpowiedzUsuńNa ok ile ciasteczek wystarczaja skladniki przez Ciebie podane? ;)
OdpowiedzUsuńok 15 szt ale można mniejsze i wyjdzie więcej
Usuń