S

sobota, 11 lipca 2015

Faszerowane parówki

Faszerowane parówki to świetny pomysł na przekąskę lub ciepłą kolację. Parówki w tym wydaniu smakują wyśmienicie, ja robiłam bez cebulki ale ich smak jest niepowtarzalny. Polecam spróbować są łatwe i szybkie w wykonaniu na pewno nie pożałujecie:) Przepis podpatrzony tutaj







SKŁADNIKI :
7 parówek,
1 ogórek konserwowy,
1 średnia cebula jeśli ktoś lubi,
100 g żółtego sera,
1/4 szklanki ketchupu,

PRZYGOTOWANIE:
Ser żółty kroimy w małą kostkę lub ścieramy na grubych oczkach tarki. Cebulę i ogórka kroimy w małą kostkę. Ser, ogórka, cebulę i ketchup mieszamy ze sobą. Z parówek usuwamy osłonki i nacinamy je wzdłuż ( można delikatnie wyciąć rowek wzdłuż parówki , żeby zmieściło się więcej farszu). W środek kładziemy porcję farszu. Parówki zapiekamy około 10 minut w 200 stopniach.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania :)