Często piekę ciasta czekoladowe , murzynki ale w sezonie letnim warto wzbogacić je o owoce. Moja dzisiejsza wersja zawiera brzoskwinie. Ciasto ładnie wyrasta i długo zachowuje świeżość
Składniki:
- 3 jajka
- 1 szkl cukru
- cukier waniliowy
- 1 szkl mleka
- 3 szkl mąki
- 1 łyżeczka sody
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- rodzynki
- kawałeczki czekolady
- 1/2 szkl oleju
- brzoskwinie
Piec ok 60 min w 180 stopniach
uwielbiam murzynka, to moje pierwsze ciasto jakie upiekłam, ale zamiast brzoskwiń ja dodawałam wiśnie,:-)
OdpowiedzUsuńTeż nie raz piekę z wiśniami :)
UsuńJak ja dawno murzynka nie piekłam,Twój wygląda super.
OdpowiedzUsuńPolecam , bo jest naprawdę pyszny
UsuńUwielbiam to ciasto z pewnością zasmakowałaby mi wersji z brzoskwiniami :)
OdpowiedzUsuńTrzeba w takim razie wypróbować :) Pozdrawiam
UsuńWłaśnie sobie uświadomiłam, że murzynka nie jadłam całe wieki. Z tymi brzoskwiniami to dobry pomysł.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny i łatwi przepis! Polecam :)
OdpowiedzUsuń