Pyszne ciasto składające się z miękkich miodowych blatów i masy serowej, uwieńczone rozpuszczoną czekoladą, czego można chcieć więcej.
Ciasto:
- 4 szklanki mąki
- 3/4 margaryny
- 2-3 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 4 łyżki miodu sztucznego
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 - 3 łyżki śmietany
Masa serowa:
- 1 kg białego sera
- 10 dag margaryny
- 1/2 - 3/4 szkl cukru
- 2 cukry waniliowe
- 4 jajka
- 1 szklanka mleka
- 2 budynie śmietankowe
Ser dwukrotnie zmielić i przełożyć do garnka. Następnie do sera dodać margarynę, cukier, cukier waniliowy Wszystko razem wymieszać i zagotować. W szklance zimnego mleka rozpuścić budynie śmietankowe i jajka ,wlać do gotującej się masy serowej. Chwile pogotować, a następnie gorącą masą przekładać upieczone i ostudzone placki, lekko dociskając.
Sernik gotowany jest rewelacyjne, uwielbiam! Ta czekolada jest idealnym zwieńczeniem, zachęciłaś mnie tym przepisem do jego zrobienia :)
OdpowiedzUsuńJa również uwielbiam serniki! Czekolada do tego 10/10
Usuńostatnio byłam na urodzinach, gdzie tort był w formie takiego własnie sernika. pierwszy raz go jadłam i się zakochałam!
OdpowiedzUsuńTeż uwielbiam ten sernik, bardzo lubię ciasta miodowe i serniki a to jest połączeniem jednego i drugiego :)
UsuńJak tu słodziutko i ślicznie:)
OdpowiedzUsuńJa nie jadłam takiego serniczka, ale z chęcią przetetuję, ponieważ wygląda naprawdę smakowicie. Miekko, lekko, rozpływająco się :)
OdpowiedzUsuńJako sernikowy koneser muszę w końcu zrobić i ten sernik. wygląda bardzo odświętnie. :)
OdpowiedzUsuńMogę sobie wyobrazić jakie było pyszne! a ciasta z miodem uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńByło pyszne tylko szkoda, że się tak szybko skończyło :)
UsuńZapachniało mi swietami, cudne, wspaniałe ciasto :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPychotka :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne, zdecydowanie do zrobienia:)
OdpowiedzUsuńMam zamiar wypróbować ten przepis. mam tylko nadzieję, że jak dam prawdziwy miód, to nie zepsuję.
OdpowiedzUsuńMyślę , ze z prawdziwym miodem będzie jeszcze pyszniejszy
Usuń