I znowu ciasto czekoladowe zwane murzynkiem z pięknie błyszcząca polewą wykonaną na bazie żelatyny.
Murzynek jest szybciutki w wykonaniu no i oczywiście prostota jego wykonania zachęca do wypróbowania :)
Czas pieczenia: około 50 min
Temperatura pieczenia: 180 °C
Wielkość formy :
Składniki:
- 2 i 3/4 szkl mąki
- 1 budyń czekoladowy ( proszek)
- 1 szkl cukru
- 3 jajka
- 1 łyżka miodu
- 1 szkl mleka
- 3/4 szkl oleju
- 3 łyżki kakao
- rodzynki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 3 - 4 łyżki cukru
- 2 łyżki śmietany
- 3 łyżki kakao
- 6 kostek czekolady
- 50 g margaryny
- 1 łyżka żelatyny
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, resztę składników zagotować. Dodać do masy kakaowej rozpuszczoną żelatynę i wymieszać
ciekawy pomysł z dodaniem budyniu :)
OdpowiedzUsuńNastępny Twój przepis do wypróbowania:)
OdpowiedzUsuńMniam, wygląda wybornie:)
OdpowiedzUsuńAż widać, że bardzo wilgotny, taki najlepszy, też będę musiała kiedyś wypróbować :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam murzynka :) polewą polewam murzynka jak jest jeszcze gorący bo polewa wnika do ciasta zapewniając dodatkowe wrażenia smakowe :)
OdpowiedzUsuńZnakomite ciasto, pięknie wykonane i bardzo apetycznie wygląda, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńOh, uwielbiam! Wygląda wspaniale :)
OdpowiedzUsuńPyszne ciacho :) wypróbowałam przepis :) polecam :))
OdpowiedzUsuńDziś wypróbowałam !:)) suuuper;) rewelacja;) pyszny:))POLECAM JAK NAJBARDZIEJ
OdpowiedzUsuń